pilates.jpg

Προγράμματα

Όλοι μας έχουμε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα. Για αυτό, άφησε εμάς να αναλάβουμε τις ανάγκες ευεξίας σου. Στη σχολή προσφέρουμε ομαδικά μαθήματα και ειδικά προγράμματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με σκοπό να ανταποκρινόμαστε στο πολυάσχολο πρόγραμμά σου. Η σωματική σου υγεία και ευεξία είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Ανακάλυψε μέσα από την ενότητα των προγραμμάτων πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να αξιοποιήσεις καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο σου!

 
240785576_1699199387136129_6580123464346606902_n_edited.jpg

Ballet

Το μπαλέτο είναι μία παράδοση 5 αιώνων που η εξέλιξή της συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Στα τμήματα εκπαίδευσης Ακαδημαϊκού Χορού (Μπαλέτου) όλων των επιπέδων (παιδιών και ενηλίκων), οι μαθητές διδάσκονται βάση των συστημάτων Αγγλικού ( R.A.D. - I.S.T.D. ), Γαλλικού και Ρωσικού, με Ελεύθερα μαθήματα και Pointes. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για την ιστορία του και τα όσα έχει προσφέρει ως τέχνη ανά τους αιώνες αλλά θα αρκεστούμε σε ορισμένα οφέλη. Η τέχνη αυτή προσφέρει σωστή στάση του σώματος. Συμβάλλει στη δύναμη και ευελιξία. Ενισχύει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Βοηθά να αποκτήσουμε καλλίγραμμο σώμα και καλοσχηματισμένους μύες. Μειώνει το άγχος και τέλος βελτιώνει την πειθαρχία σε όλους τους τομείς.

aerial plain.jpg

Aerial Yoga

Είναι μια διασκεδαστική μορφή άσκησης που κερδίζει όλο και περισσότερους fans μέρα με τη μέρα. Ανάμεσα στα οφέλη της Aerial Yoga είναι η συμβολή στη σωστή στάση του σώματος μέσω της βαρύτητας και η βελτίωση της ευθυγράμμισης ολόκληρου του σώματος. Αποσυμπιέζει τις αρθρώσεις, αποφορτίζει τους σπονδύλους κι επιτρέπει στην σπονδυλική στήλη να έρθει σε πλήρη διάταση. Τονώνει εξαιρετικά το κυκλοφορικό και καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό και τις λειτουργίες της απέκκρισης (αποτοξίνωσης). Ενισχύει την ιδιοδεκτικότητα του σώματος αναπτύσσοντας νέες σωματικές δεξιότητες. Χαλαρώνει τους βαθείς μύες και την περιτονία. Ενδυναμώνει όλο το σώμα, ιδιαίτερα τον μέσο κορμό (πυρήνας). Οξυγονώνει τον εγκέφαλο και βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Ανακουφίζει από μυοσκελετικούς πόνους. Παράλληλα, βοηθά στην απόκτηση αυτοέλεγχου ενώ βελτιώνει τη διάθεση, τονώνει την αυτοπεποίθηση και σου προσφέρει ευεξία!

236833865_388254105988934_6742212889223887838_n_edited.jpg

Contemporary Dance (Σύγχρονος Χορός)

Ο σύγχρονος χορός αποτελείται από διάφορα συστήματα και μεθόδους όπως Graham, Release, Limon. Μπορεί κάνεις μέσα απ αυτό το είδος χορού α εκφράσει πληθώρα συναισθημάτων όπως τον έρωτας, τη χαρά, τη λύπη, δημιουργώντας έτσι κάθε φορά μια μοναδική μικρή παράσταση. Ανάμεσα στα οφέλη της συγκεκριμένης άσκησης είναι ότι συμβάλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης καθώς και στην εκγύμναση ολόκληρου του σώματος, ενώ παράλληλα είναι διασκεδαστικό και εκτονωτικό.

Pregnant Woman Practicing Yoga_edited.jpg

Pilates Prenatal

Ιδανική επιλογή για μέλλουσες μανούλες χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο Pilates ή κάποια άλλη μορφή άσκησης. Ανάμεσα στα οφέλη είναι ότι ανακουφίζει από τα πιθανά συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως ναυτία, πρήξιμο, δυσκοιλιότητα, πόνο στην οσφυϊκή μοίρα κ.ά. Μέσω των αναπνοών βοηθά την προετοιμασία για έναν φυσιολογικό τοκετό. Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και την πέψη. Δυναμώνει τη μήτρα, την= λεκάνη και την πλάτη. Προσφέρει αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, η τεχνογνωσία μας θα κάνει την άσκηση σας ιδιαίτερα ευχάριστη.

240784993_517563369315917_6200193287327447562_n_edited_edited.jpg

Aerial Sling (for kids)

Αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά από 8 ετών. Δουλεύεται η ευλυγισία, προάγεται η καλή φυσική κατάσταση, καθώς επίσης και η σωστή στάση και στήριξη του σώματος. Το νευρικό, ανοσοποιητικό, λεμφικό, πεπτικό σύστημα λειτουργούν καλύτερα. Αυξάνονται τα όρια αντοχής σε σωματικό αλλά και ψυχικό επίπεδο. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα απ'το Aerial sling να στηρίζονται στον εαυτό τους, φυσικά αλλά και συναισθηματικά. Εκπαιδεύονται πώς να ηρεμούν τον εαυτό τους και να έχουν τον έλεγχο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη μετέπειτα ζωή τους καθώς και την εφηβεία. Επίσης, αυξάνεται η ικανότητα συγκέντρωσής τους, τα αντανακλαστικά τους και επίπεδα της μνήμης.

Yogo-and-Seniors-2_edited.jpg

Τρίτης Εφηβείας

Αναζητάς μια ήπια άσκηση που είναι προσαρμοσμένη στη φυσική κατάσταση μίας μεγαλύτερης ηλικίας; Έχουμε την απόδειξη ότι η άσκηση χρόνια δεν κοιτά! Το πρόγραμμα 3ης εφηβείας που έχουμε σχεδιάσει απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 60+ που δεν ασκούνται συχνά και θέλουν να εντάξουν την ήπια άσκηση στη ζωή τους. Στα οφέλη της άσκησης είναι ότι αυξάνει την αερόβια ικανότητα, βελτιώνει τη λειτουργία του αναπνευστικου έως και 20%, μειώνει τον κίνδυνο του σακχαρώδη διαβήτη και των καρδιαγγειακων παθήσεων. Διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση, βοηθά στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Αυξάνει την αντοχή, βελτιώνει την ισορροπία και προσφέρει αυτοπεποίθηση και ενέργεια!